Marktomstandigheden

De huidige marktomstandigheden in Nederland zijn dynamiek doordat er momenteel sprake is van een voorzichtige draai van een zogenaamde "kopersmarkt " (2008-2015) naar een "verkopers- markt." En dat is positief voor de verkoop van de woningen in Nederland voor de komende jaren. Je moet nu dus ongeveer gaan kopen om later hogere prijzen te bereiken...

In de grote steden zoals Amsterdam en Utrecht worden al weer bedragen geboden die ook net voor de crisis werden betaald.Op het platteland merkt men nog weinig van een aantrekkende woningmarkt.

De lagere hypotheekrente (vanaf 1,7% nu, 2016...) zorgt voor meer vraag naar bestaande bouw en nieuwbouw.

Diverse woningbouwprojecten worden thans succesvol gerealiseerd!!

Doordat de internetverkoop in de detailhandel alsmaar domineert is er veel leegstand ontstaan in de steden. Veel winkels en bedrijfspanden staan leeg. Deze leegstand is voor de overheid een doorn in het oog en zij worden geconfronteerd met een moeilijk op te lossen probleem omdat ook zij gebonden zijn aan regels m.b.t. herinrichting van deze nieuwe "lege vlekken."

Creatieve ondernemers hebben hier gretig gebruik van gemaakt en bouwen grote panden om tot starterswoningen en startersappartementen zowel koop als huur.

Ook kantoorgebouwen worden verhuurd als bedrijfsverzamelgebouw met een centrale receptie en diverse servicewerkzaamheden worden verleend als extra "all-inn" de maandelijkse huurprijs.

Recent voorbeeld is V&D bedrijfswinkelpanden die nu een nieuwe bestemming moeten gaan krijgen,maar welke? Dit maatschappelijk probleem dringt nu dus ook door tot in de overheid die met nieuwe oplossingen tracht te komen. Vaak zijn het de ondernemers zelf die hier mee komen aandragen om weer nieuwe bronnen van inkomsten te vergaren op hun reeds bestaande onroerende goederen-voorraad in het geval er sprake is van een bijv. grote vastgoedbeleggers.

Makelaar Vastgoedman is actief in de regio: West-Brabant en Tholen

Vastgoedman B.V.
Leeuwstraat 9
4661 KR Halsteren
info@vastgoedman.nl
Tel. 0164-855 788
KvK Breda nr. 51910861